top of page
  • Foto van schrijverDewy

Scheiden

Heb jij een grote ruimte in huis die ongezellig aanvoelt en waarbij je geen idee hebt hoe je meubels te plaatsen? Denk er eens aan of wellicht een roomdivider een oplossing kan zijn.


Tegenwoordig kun je ze in alle soorten en maten vinden. Uiteraard kennen we de stalen deuren inmiddels, maar het kan ook door middel van een houten frame. Door allemaal verticale latten of bamboestokken naast elkaar te plaatsen krijg je een luchtige scheiding in de ruimte, die optisch de ruimte in tweeën deelt, maar toch de verbinding houdt doordat je er nog doorheen kunt kijken. Of maak een frame met allerlei verschillende vakken voor een speels en beetje oosters effect, past perfect wanneer jij de japandi woonstijl toepast in huis. Wil je liever niets aan de muur of plafond bevestigen, dan kun je ook op een snelle manier een roomdivider creëren door een open kast te plaatsen. Er zijn ook losse dividers te plaatsen, zoals de kamerschermen van vroeger. Tevens zijn er dividers op rol, zodat je ze kronkelend in je kamer kunt neerzetten. Door de organische vorm doorbreekt dit een kamer met allemaal rechte lijnen perfect (kijk eens voor een voorbeeld op: VidaXL). Het voordeel hiervan is ook dat je het als tijdelijke oplossing kunt gebruiken en het zo weer opbergt wanneer het niet meer wenselijk is.


Kortom, roomdividers zijn er in vele soorten en maten te vinden. Verdiep je hier goed in wanneer je zoiets overweegt. Het grote voordeel van een divider is dat je ineens hele gezellige, extra hoekjes krijgt in de woning, die je mooi kunt stylen. Zo kan er ineens een fijn leeshoekje ontstaan of een speelplek voor de kinderen. Ook kan het helpen om de inkijk vanuit buiten net even te breken, zodat je niet het gevoel hebt dat je overal in huis zichtbaar bent voor de buitenwereld. Het geeft wat meer privacy en geborgenheid. En dat is nou exact wat we willen in ons eigen bubble.


Comments


bottom of page