top of page
  • Foto van schrijverDewy

Kleur bekennen

Bijgewerkt op: 23 mrt. 2022Welke kleuren wil je in huis halen? Misschien is dit nog wel het meest lastige van alles. Een kleur die bij een andere woning helemaal geweldig staat, kan bij jou thuis totaal verkeerd uitpakken. En het is nog moeilijker wanneer je meubels hebt waar je nog geen afscheid van nemen wilt, maar wel de muren een andere kleur wilt geven.


Daarnaast doet ook de ligging van jouw woning een hoop en hoeveel daglicht heb je in huis. Het licht verandert gedurende de dag en wat in de ochtend in huis heel fijn aanvoelt kan ’s middags ineens een heel andere sfeer geven. Noordelijk licht heeft een iets blauwige gloed en oogt daardoor al snel wat donkerder en 'kouder' dan zuidelijk licht. Licht vanuit het zuiden is namelijk veel geler, warmer. Hierdoor oogt het sneller gezellig aan de zuidkant dan aan de noordkant.


Toch kun je dit compenseren door bijvoorbeeld warme tinten aan de noordzijde te gebruiken en wat koudere tinten aan de zuidzijde. Of misschien wil je de warme kant wel extra benadrukken aan de zuidzijde en wordt die warme terra kleur nog warmer wanneer de zon aan die kant staat. Hier kun je heel leuk mee spelen in een interieur, een zuidzijde kan hierdoor ook makkelijker donkere kleuren verdragen, zeker wanneer je de muur donker maakt die het meeste licht van buiten vangt. Toch iets te donkere hoek, maar wil je niet weer de hele mikmak opnieuw verven? Probeer het te compenseren met licht meubilair of woonaccessoires. Het blijft een leuk spel, kleur in huis. Welke kleuren zijn favoriet bij jou in huis?


Comentarios


bottom of page