top of page
  • Foto van schrijverDewy

Muur tot leven

Eind 2023 had ik een leuk gesprek met Marloes van 'Muur tot Leven' (www.muurtotleven.nl). Naast onder andere (foto)behang, gepersonaliseerde brievenbussen en wandkleden verkoopt zij ook te gekke 3d wandpanelen. Ik ben dol op materialen die net even dat beetje extra geven aan een saaie, kale muur. Verf en behang zijn natuurlijk wel het meest gebruikt in een interieur, maar ik laat jullie graag toch even zien hoe gaaf het kan zijn om een wand of een deel ervan te beplakken met 3d panelen.


Dat het daarnaast makkelijk te bevestigen is en het ook nog eens een duurzaam product is, is mooi meegenomen. De panelen zijn namelijk gemaakt van geperst restafval van suikerbieten. De panelen zijn 50x50 cm, dus dat is snel meters maken. Bekijk in welke hoek je het het minst erg vindt om eventueel wat af te moeten snijden om het passend te maken en begin dan met plakken. Ik heb die van ons geplakt met montagekit, Smeer de randen goed in, plak het direct boven de plint en veeg het overtollige kit weg.


Even aanduwen en op naar het volgende paneel. Ik werk het liefst van links naar rechts en start dus onderaan boven de plint. In de meeste gevallen is dit de meest rechte lijn en werk ik zo lijn voor lijn naar boven. Let goed op dat het patroon van je panelen mooi doorloopt. De panelen zijn op maat te maken met behulp van een scherp stanleymesje. Doe dit met beleid. Wil je niet lijmen op de muur, monteer dan eerst een dunne plaat tegen de muur en plak daar de panelen op.


Zit alles er op, dan kun je indien gewenst aan de slag met kleur. Maar niet voordat je de panelen eerst in de primer hebt gezet. Dit zorgt er namelijk voor dat de panelen de verf niet opzuigen en ze vochtbestendig worden. Onbehandeld zijn ze dit namelijk niet! Pas dus op met wrijven over de panelen tijdens het aanbrengen, zeker wanneer je een vochtige doek gebruikt. Is de primer goed opgedroogd? Schilderen maar! Ik koos voor de 'Light Cherry Parade' van Histor. Een mooie, aardetint die neigt naar terracotta.


En zeg nou zelf.... deze muur heeft nu toch overduidelijk de wauw-factor of niet!? De 3d wandpanelen zorgen voor een spannend schaduwspel en laten iedereen verstelt staan. Durf jij het aan om jouw muur te laten shinen, neem dan zeker een kijkje bij Muur tot Leven, want er zijn diverse soorten beschikbaar.


Tip: gebruik muurverf met schrobklasse 1 en je kunt de panelen probleemloos afnemen met een vochtige doek.
62 weergaven1 opmerking

1 Comment


Dewy,

Bedankt voor de mooie en positieve blog over 3D wandpaneel Vaults. Ik hoop dat je er nog steeds veel plezier van ervaart!

Tot snel? ;-)

Groet, Marloes (MuurTotLeven.nl)

Like
bottom of page