top of page
  • Foto van schrijverDewy

Interieurontwerp duur?

Bijgewerkt op: 19 aug. 2022

Hulp vragen bij het inrichten, stylen of ontwerpen van je interieur voelt voor veel mensen onwennig. 'Dat kun je toch wel zelf!?' of 'dat is veel te duur, voor dat geld heb ik 2 nieuwe stoelen en een bank' zijn vaak de eerste gedachten die opkomen of die ik hoor in mijn omgeving.


Misschien voelt het ook als een soort van luxe die je jezelf niet gunt. Maar vertel eens.... waarom zou je het jezelf niet gunnen? Je woning is de plek waar je dagelijks komt, waar we sinds coronatijden nog nooit zoveel tijd hebben doorgebracht. Het is de plek waar jij volledig kunt ontspannen, jezelf kunt zijn, waar jij misschien leeft met de meest dierbare mensen in je leven, waar jij je terug kunt trekken na een dag vol druk en impulsen. Jouw cocon, jouw bubbel... dat moet dan toch als een warm bad aanvoelen?


En tuurlijk, een aantal mensen hebben er feeling voor en krijgen het prima voor elkaar om deze plek te realiseren, maar er zijn ook ontzettend veel mensen die het maar lastig vinden. Die missen die creatieve knop. De ruimte blijft ongezellig, kil, rommelig... een 'bij elkaar geraapt zooitje' misschien, doordat het meubilair vanuit verschillende huizen meegenomen is door de jaren heen. Je probeert wat met kleur te spelen, maar er ontstaat maar geen eenheid. Hoe kan dat nou, het zijn juist de kleuren van het jaar! Het kan ook zo zijn, dat je een geweldig huis hebt, met een prachtig interieur en toch voelt het niet eigen. Is het meer een showroom geworden door het toevoegen van alle huidige trends, prachtig... maar iedereen kan er wonen. Het mist identiteit.


Herken jij jezelf in bovenstaande? Blijf niet verder uitproberen, maar schakel een professional in. Natuurlijk is het niet gratis, maar vergeet niet dat er heel wat uren werk in gaan zitten. Een creatief beroep wordt vaak onderschat, helaas. Deze professional neemt jou het werk uit handen en maakt wel jouw huis tot wat jij wenst, maar zelf niet kunt realiseren. En misschien nog wel het belangrijkste.... een professional voorkomt dat jij steeds opnieuw 2 nieuwe stoelen en een bank moet aanschaffen, omdat je eigen plannen wederom niet uit de verf zijn gekomen. Een interieurontwerper voorkomt dat jij vijf verschillende kleuren op de muur smeert, voordat je de juiste kleur te pakken hebt. Tel maar uit je winst. Het antwoord op de vraag 'is het inhuren van een interieurontwerper duur?'.... nee, al met al bespaar je dus geld met een goed advies en dit advies zorgt ervoor dat jij straks jarenlang met plezier naar huis gaat en daar komt waar jij je het meest prettig voelt.... thuis.Comments


bottom of page