top of page

Beachy Forest

Ontwerp en styling tienerkamer

Deze kamer is 4.00 m diep en 2.00 m breed, een lange smalle kamer dus. De wens lag er om een bed, kledingkast en bureau in kwijt te kunnen.

Nu denken de meeste mensen dat een hoogslaper dan de uitkomst is, maar een hoogslaper is alles behalve ideaal. Direct naast de deur een hoogslaper plaatsen is behoorlijk aanwezig en maakt de ruimte juist optisch kleiner. Daarnaast is het niet praktisch (denk aan het verschonen van het bed, het troosten van je kind, het snel naar het toilet kunnen gaan).

Conclusie, ik wilde de kamer lucht geven, het ruimtelijk laten aanvoelen. De lengte wilde ik doorbreken door aan het voeteneind van het bed een divider te creëren, maar dan wel één die niet massief aanvoelt. Zo lig je in bed een beetje beschut en krijgt het bureau erachter gevoelsmatig een eigen ruimte. Door het bureau ook dwars te zetten en niet tegen de muur, krijg je wat speelsheid en lijkt de kamer juist wat breder in plaats van dat je de lengte benadrukt.

Omdat het een huurhuis betreft en waarschijnlijk een tijdelijk onderkomen heb ik niet teveel met kleur gewerkt. Alles moet weer in originele staat zijn bij een eventuele verhuizing, dus vandaar dat ik het behang niet tot het plafond heb door laten lopen, maar enkel als lambrisering heb ingezet. Ook hierdoor blijft het ruimtelijk aanvoelen, ondanks dat het wat drukker behang is. Door verder natuurlijke materialen toe te voegen als hout en zeegras, krijgt deze ruimte toch het nodige knusse en warme gevoel.

Zie hieronder een glimp uit het adviesrapport. Foto's van het eindresultaat van dit project volgen hopelijk snel.

Project Gallery

bottom of page