top of page

Artful Relaxing

Restyling woonkamer

De opdrachtgever gaf aan gezelligheid te missen in deze ruimte en wil heel graag een wauw-gevoel krijgen bij thuiskomst. Het was niet de bedoeling om grote verbouwingen toe te passen, maar handvatten te krijgen hoe dat gevoel te kunnen creëren, zodat het weer fijn thuiskomen wordt. De vloer, bank en fauteuil zijn nagenoeg nieuw, dus dit was wenselijk te behouden.

Deze woonruimte ligt op het noorden en de opdrachtgever heeft vooral gebruik gemaakt van grijs, wit en turquoise tinten in huis. Deze combinatie versterkt de blauwe gloed in huis, waardoor het al snel wat koeler oogt. Daarnaast is er veel laag en verschillend meubilair aanwezig.

Er zijn verschillende vormen van kunst aanwezig, wat ik meer naar voren wil brengen. Dit doe ik door de basis neutraal te houden en de kunst voor de kleuraccenten te laten zorgen. Er is gekozen voor een warme beigetint op de muur in combinatie met houten panelen. Daarnaast brengen we een paar ronde elementen aan, die alle rechte lijnen wat verzachten. Als laatste zijn een aantal kleine items vervangen voor één grote kastenwand. Dit biedt meer opbergmogelijkheden, maar ook meer rust en ruimte. Door hiermee ook de hoogte in te gaan creëren we meer variatie in de ruimte en komt er een mooie plaats voor alle persoonlijke herinneringen en kunstwerken. Deze ruimte is nu veel meer in balans en de ledverlichting in het wandpaneel bij de kast zorgt voor een echte wauw-factor!

De salontafel is een 50 jaar oud familiestuk. Het blauwe mozaïek is vervangen voor mozaïek in verschillende beige tinten en ronde steentjes. Hierdoor krijgt het een veel zachtere uitstraling, maar blijft het een unieke tafel zonder haar charme te verliezen.

Project Gallery

bottom of page